Admin
Bosforce
Boğaziçi Yalıları
Tarih:
Son Güncelleme:02/07/2022
Anadoluhisarı Nuri Paşa Yalısı

Anadoluhisarı Kanlıca Körfez arasında bulunan Nuri Paşa Yalısı Boğaziçi'nin en şirin ve dikkat çeken yalılarından biridir. Yalı , 1895 yılında II. Abdülhamit döneminde Maarif Vekilliği (Milli Eğitim Bakanlığı) yapmış olan Nuri Paşa tarafından inşa ettirilimiştir.

Mimar Turhan Giritlioğlu yalıyla ilgili olarak ; Boğaziçi Yalıları'ndan farklı olarak organik balkonu , pencerelerinde Fransız kepenkleriyle bir geçiş dönemi yapısıdır. Son devir dejenerasyonunu yansıtıyor, şeklinde görüşlerini ifade etmektedir. (Boğaziçi Sahilhaneleri Cilt : 3 , Sayfa : 132)
Bugun Koç Ailesi'nin mülkiyetinde bulunan yalı , Ali Koç tarafından konut olarak kullanılmaktadır.

BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA Anadoluhisarı Nuri Paşa Yalısı BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA,Anadoluhisarı, Kanlıca, Körfez, arasında, bulunan, Nuri, Paşa, Yalısı, Boğaziçi'nin, en, şirin, ve, dikkat, çeken, yalılarından, biridir,Yalı, 1895, yılında, II,Abdülhamit, döneminde, Maarif, Vekilliği, (Milli, Eğitim, Bakanlığı), yapmış, olan, Nuri, Paşa, tarafından, inşa, ettirilimiştir,Mimar, T BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA Anadoluhisarı Kanlıca Körfez arasında bulunan Nuri Paşa Yalısı Boğaziçi'nin en şirin ve dikkat çeken yalılarından biridir. Yalı , 1895 yılında II. Abdülhamit döneminde Maarif Vekilliği (Milli Eğitim Bakanlığı) yapmış olan Nuri Paşa tarafından inşa ettirilimiştir. Mimar T